de wooncoöperatie

‘De interesse bij particulieren in het opzetten van een eigen woningbouwvereniging stijgt.’ De NOS geeft aandacht aan het fenomeen van de kleine woningcoöperatie. De woningcoöperatie WaalwijkWonen is koploper.

In Waalwijk is onder de noemer CPOH een groep inwoners actief. De cooperatieve woningvereniging WaalwijkWonen is opgericht. Het schetsontwerp voor de woningen ligt klaar. De gemeente heeft de locatie gereserveerd. Belangrijkste, en laatste, punt is de financiering. Banken zijn bereid om 60% te financieren. Voor de overige 40% worden gesprekken gevoerd over financiering middels een coöperatiefonds in de stijl van de starterslening. Vanuit overheden wordt een tweede lening verstrekt. Huren dekken de lasten van bank- en fondslening. Een financieringsconstructie die ook deze groep, huishoudens met een middeninkomen, kan helpen aan een betaalbare vrije sector huurwoning.

Ik begeleid de coöperatieve woningvereniging WaalwijkWonen in hun zoektocht naar betaalbare huurwoningen voor de middeninkomens.

Zie ook: Kleine woningcoöperaties in de lift